iphone-x aangekondigd

iPhone X aangekondigd

Electronic repair RotterdamApple Mobile

iPhone X aangekondigd. Na lang wachten en speculeren is het nu dan eindelijk zo ver de lancering van de iPhone X!! Maanden lang werd er gespeculeerd over hoe dit nieuwe paradepaardje van Apple eruit zou gaan zien, welke hardware er aan boord zou komen. Apple kondigde niet een, ook niet twee, maar liefst drie nieuwe telefoons aan. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zien er al heel tof uit, maar de iPhone X is helemaal bijzonders. Het is dit jaar alweer tien jaar geleden is dat Apple de eerste iPhone aankondigde. Om daar bij stil te staan, ontwikkelde de fabrikant speciaal de iPhone X voor dit jubileum niet alleen om de eerste iPhone te eren, maar ook om zijn visie te geven op hoe smartphones de komende tien jaar eruit gaan zien. En ja, eerlijk toegegeven: dat resulteert in een wel heel opvallende telefoon. Laat de toekomst dus maar beginnen.

Prachtig scherm en een krachtpatser qua hardware, camera en techniek

De iPhone X heeft een OLED-scherm gekregen, terwijl vorige iPhones een LCD-display hadden. Dat is een mooie vernieuwing, want dit schermtype is dunner, weergeeft kleuren mooier en is nog een stuk helderder ook. Een grote vooruitgang. Hij is met 5,8 inch super groot en de resolutie is met 2436 x 1135 pixels ook hoger dan ooit. Daarmee biedt het scherm gewoon een bizar goed en helder beeld.

De nieuwe iPhone X barst van de goede hardware aan boord. Hij wordt aangestuurd door de nieuwe Apple A11 Bionic-processor. Deze heeft zes kernen die het rekenwerk doen en daardoor starten jouw apps in no-time op. Ook hapert de telefoon niet en hoef je je geen zorgen te maken om het opslaggeheugen. De keuzes? 64 en 256 GB. Meer dan genoeg om al je favoriete series en muziek offline op te slaan. Ook verleden tijd: het verwijderen van foto’s bij ruimtegebrek.

Bijzondere extra’s en functionaliteiten

Face ID is niet de enige bijzondere extra die de iPhone X biedt. Zo ondersteunen de camera’s Augmented Reality. Dit is een soort tussenvorm van Virtual Reality en onze eigen ‘real’ reality. Hierbij voeg je dus Virtual reality toe aan de echte werkelijkheid. Dat doe je door de iPhone-camera ergens op te richten, de telefoon voegt daar dan Virtual reality aan toe. Zo kun je bijvoorbeeld de telefoon ‘s nachts naar de hemel richten. De iPhone X toont dan waar welke sterrenbeelden zich bevinden. Geweldige prestatie toch!!

iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Apple kondigde ook de iPhone 8 en iPhone 8 Plus aan. Dit zijn de opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Ze lijken qua ontwerp op het eerste gezicht redelijk veel op hun voorgangers, maar er zijn wel degelijk verschillen. Zo zijn de voor- en achterkant gemaakt van glas. En ja, hierdoor zien de nieuwe telefoons er gewoon net wat mooier uit. Ook de iPhone 8 en 8 Plus hebben de indrukwekkende Apple A11 Bionic-processor. Deze telefoons zijn dus net zo snel als de iPhone X en bieden dezelfde hoeveelheid opslaggeheugen.