Televisie repareren of nieuwe kopen

Televisie repareren of nieuwe kopen

Onze mening en adviezen over een televisie laten repareren of een nieuwe kopen. Televisie repareren of nieuwe kopen? dit is een vraag die ons dagelijks wordt gesteld door onze klanten, dit is de reden dat we hier een korte uitleg overgeven van hoe en wat. Defecten die binnen de twee jaar na aanschaf van uw televisie voorkomen kunt u meestal eenvoudig laten herstellen onder de garantie regeling van de leverancier van uw toestel.

Maar als uw televisie na 2 jaar defect raakt en geen fabrieksgarantie meer heeft, komt de vraag om de hoek kijken:

  • Is de reparatie zinvol?
  • Is het defect te repareren?
  • Wat zijn de reparatiekosten?

Allemaal vragen die bij onze klanten opkomen als hun televisie defect is. Wij proberen zo duidelijk mogelijk uw vragen hieronder te beantwoorden.

Is mijn toestel technische gezien nog te repareren?

De meeste televisies die wij aangeboden krijgen voor onderzoek zijn prima te herstellen, vooraf wordt door een ervaren technicus al bekeken of herstel mogelijk is en of dit financieel nog wel rendabel is voor de klant. In de meeste gevallen kunnen wij het defecte onderdeel opsporen en vervangen, wat in de praktijk voor onze klanten vele malen voordeliger is dan bijvoorbeeld een compleet moederbord of voeding vervangen. Tijdens de aanvraag vragen wij ook altijd indien mogelijk een foto van de klacht aan ons op te sturen, door de jarenlange ervaring die onze technicus hebben kunnen ze in de meeste gevallen gelijk beoordelen wat het defect is.

Is mijn toestel economisch gezien nog te repareren?

Veel verkopers van vooral de grotere “winkelketens” roepen al snel dat een defecte televisie niet te repareren is en dat is niet waar. Ook is er een beeld bij de consument ontstaan dat apparaten niet zo lang meer mee kan gaan. Omdat veel storingen bekend zijn zal een goede reparateur bij reparatie ook bekijken of er onderdelen uit voorzorg vervangen moeten worden (het toestel is dan toch al open en het is een kleine moeite) Wij repareren veel tv-toestellen met een leeftijd van 4 tot 10 jaar en hebben de ervaring dat deze toestellen nog jaren blijven spelen. Een nieuwe aankoop wordt zo uitgesteld waardoor u geld bespaart en ook nog een kleine bijdrage aan het milieu levert.

Wat kost een gemiddelde tv-reparatie?

Vooraf een exacte prijsopgave geven is erg lastig, een televisie bestaat uit veel componenten en het is bijna niet te doen om vooraf precies aan te geven welk onderdeel precies defect is. In onze moderne werkplaats hebben wij alle gereedschappen en dergelijke in huis om een vakkundige diagnose te stellen. Hieronder vindt u een globale indicatie waar u aan moet denken bij een televisie reparatie.

Bij lcd televisies is in 80% van de gevallen een reparatie mogelijk tussen de 80-135 euro.
Bij LED televisies 50% 100-150 euro, 25% 150-200 euro en 25% valt hoger uit.
Dit is en globale indicatie, uiteraard wanneer wij een sluitende diagnose voor u hebben, wordt u vooraf eerst gebeld om met u te overleggen.
WIJ REPAREREN NOOIT ZONDER U TOESTEMMING.